MENÜ
Rotto Security   
             —— Biztonság management, Risk analysis, Creatív  intelligence  ——

Gazdaságbiztonság

A piacgazdaság kialakulásával megváltozott az általános magán és üzleti jellegű információ védelem, személy és vagyonbiztonsági igény, amelynek kiszolgálása alapvetően már nem az állami szervek hatáskörébe és illetékességébe tartozik. 

Az üzleti életben a gazdaság biztonságára irányuló magánnyomozói tevékenységre hosszú évtizedekig csak a biztonságtudatos cégvezetők tekintettek bizalommal, de egyrészt a vállalkozásokat érő különféle támadások, másrészt a vállalatvezetők és -tulajdonosok biztonság-tudatosságának fejlődésével a magánbiztonsági szolgáltatásra irányuló igény fokozódott.

Vannak helyzetek amikor a hagyományos biztonságvédelmi megoldások már nem elegendőek. A gazdasági verseny egyre keményebb és akadnak olyan versenytársak is, akik nem válogatnak az eszközökben és akár tisztességtelen módszereket is bevetnek, az üzleti érdekeik elérése céljából. A bizalmas adatok kiszivárogtatása azonban lehet felkészületlenség,figyelmetlenség,vagy gondatlanság eredménye is. A bizonytalanság azonban bizalmatlansághoz illetve végeredményben az üzletmenet romlásához vezet.

A gazdaságbiztonsági tevékenység főbb területei között említhetjük a teljesség igénye nélkül az üzleti hírszerzés különböző területeit( mint pl. a céginformáció, vagy konkurencia-vizsgálat), illetve elsősorban preventív jellegű információszerző,értékelő-elemző (kockázat értékelés ezen belűl objektumvédelem, vagyonvédelem, humanbiztonság,adat-, és titokvédelem, információbiztonsági vizsgálatok )tevékenységet. Ugyanakkor nem elhanyagolható mértékben jelentkezik igényként a különböző bekövetkezett rendkívüli események, bűncselekmények nyomozásában való közreműködés, az illetékes hatóságokkal történő együttműködés keretében.

A biztonsági kockázatelemzés, egy igen fontos lépés a vállakozás üzleti érdekeinek védelme szempontjából tett intézkedéseinek sorában, segít rávilágítani azokra a tényezőkre melyek potenciális veszélyt jelentenek piaci tevékenységük hatékonyságára, egyben utat mutatnak a megfelelő, hatékony védelmi döntések kialakításához.

 

 

Asztali nézet